Snacks

Vegetarisch / kaas

Gevulde omelet met groentepannetje en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

Gevulde omelet met groentepannetje en geitenkaas, recept van Colruyt
  • 250 g champignons
  • 12 snoeptomaaatjes
  • 1 rode paprika
  • ¼ plantje bieslook
  • 1 sjalot
  • 200 g geraspte geitenkaas
  • 8 eieren
  • 400 g voorgekookte aardappelblokjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding   10 min.

  1. Snipper de sjalot en het bieslook fijn.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.
  3. Snij de champignons in 4 of 6.
  4. Snij de snoeptomaatjes in de lengte

Bereidingswijze   20 min.

  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot 1 min. Voeg de aardappelblokjes, de champignons en de paprikablokjes toe. Roerbak 10 min. Kruid met peper en zout.
  2. Voeg de snoeptomaatjes toe en laat nog 2 min. bakken.
  3. Klop intussen de eieren per 2 los in kommetjes en verdeel er het bieslook over (hou een beetje over voor de afwerking). Kruid met peper en zout.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak 4 omeletten.

afwerking

Schik de omeletten op de borden en verdeel er het groentepannetje en de geraspte geitenkaas over. Vouw elke omelet voor de helft of voor 1/3 dicht en bestrooi met de rest van het bieslook.

Bijpassende drank

Tempelier Amberbier

Tempelier is een Belgisch abdijbier. De naam “Tempelier” verwijst uiteraard naar de Tempeliers, de militair-religieuze orde uit de tijd van de kruistochten. Het tempelierskruis, een rood kruis op een witte achtergrond, staat op het etiket van het bier.

Tempelier heeft een alcoholpercentage van 6%.


  • Domaine Baptiste Boutes
  • A.O.P. Languedoc

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 519 cal
Vetten 33,3 g
Verzadigde vetzuren 15 g
Koolhydraten 26,1 g
Suikers 3,9 g
Vezels 4,5 g
Eiwitten 27,7 g
Zout 1,3 g

Bron : Colruyt