Snacks

Vlees / kaas / oven

Calzone met ham en champignons

Ingrediënten voor 4 personen

Calzone met ham en champignons, recept van Colruyt
  • 150 g rauwe italiaanse ham
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g ricotta
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 2 stuks pizzadeeg
  • 5 eetl. passata
  • 2 eetl. olijfolie
  • Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Snij de ham in reepjes en de champignons in schijfjes.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bereidingswijze   10 min. + 15 min. in de oven

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe. Laat 2 min. stoven. Kruid met peper en zout.
  2. Meng er de ricotta onder en haal van het vuur.
  3. Leg 1 vel pizzadeeg op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de passata (tot op 1 cm van de rand). Kruid met de Italiaanse kruiden.
  4. Verdeel er de ham en de geraspte mozzarella over. Schep er de ricottamengeling over en leg er het tweede vel pizzadeeg bovenop. Duw de randen tegen elkaar met een vork zodat de calzone mooi gesloten is. Bestrijk de calzone met 1 eetl. olijfolie.
  5. Zet de calzone ± 15 min. in de oven.

Tip

De traditionele Zuid-Italiaanse calzone wordt in de oven gebakken en komt neer op een dubbele, gesloten pizza.

Bijpassende drank

LeFort Tripel Sterk blond bier

Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex.


  • Montepulciano d'Abruzzo
  • D.O.C.Fantini Farnese - Italië

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 724 cal
Vetten 33,9 g
Koolhydraten 64,4 g
Eiwitten 38,6 g

Bron : Colruyt