Snacks

Vis

Rijstkrans met scampisalade en avocadodressing

Ingrediënten voor 4 personen

Rijstkrans met scampisalade en avocadodressing, recept van Colruyt
  • 450 g kleine ongepelde zeewatergarnalen (scampi)
  • 1 kop basmatirijst
  • 3 stronken willoof
  • 400 g palmharten (blik)
  • 2 sinaasappelen
  • ½ citroen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon voor de rijstbereiding
  • ½ koffiel. paprikapoeder
  • peper en zout
  • Voor de avocadodressing
  • 2 avocado's
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetl. room
  • cayennepeper
  • 1 koffiel. citroensap
  • peper en zout

Voorbereiding   minder dan 30 min.

  1. Breng 2 koppen water met het bouillonblokje aan de kook voor de bereiding van de rijst. Giet er de rijst bij en laat, op een zacht vuur, gedurende 20 min. koken.
  2. Om de scampi’s makkelijk te pellen, legt u ze gedurende 2 min. in heet water. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  3. Schil de avocado’s en snij ze in kleine blokjes. Snij het witloof in reepjes. Besprenkel met citroensap. Laat de palmharten uitlekken en snij ze in schijfjes.
  4. Snij de sinaasappelen in partjes (gebruik een scherp, puntig mes om het vlies dat rond elk partje zit te verwijderen).

Bereidingswijze   15 min. voorbereiding + 10 min., kan 1 à 2 u vooraf

  1. Verhit de olijfolie en bak er de scampi’s goudbruin in gedurende 2 min. aan elke zijde. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Laat afkoelen.
  2. Mix de avocadoblokjes met de geperste teentjes knoflook, 1 koffiel. citroensap, de room, 10 eetl. water, een mespunt cayennepeper, peper en zout tot u een gladde saus bekomt.

Afwerking

Meng het witloof, de palmharten en de sinaasappelpartjes door elkaar. Hou enkele stukjes witloof en palmhart opzij. Schik de salade midden op een schotel en leg er een krans rijst rond. U kunt de schotel versieren met de overgehouden groenten, wat groen (verse koriander of peterselie) en de scampi’s. Geef er de saus apart bij.

Tip

Om deze salade om te toveren tot een heerlijk barbecuegerecht, schuift u grote scampi’s op brochettestokjes. Bestrijk ze met olie en bak ze op de grill op een matig vuur. Dien de brochettes warm op met de rijstkrans, de koude salade en de avocadodressing.

Bijpassende drank

  • Duc de Lerme Sauvignon
  • Vin de Pays d'Oc

Deze aangename, heel droge en nerveuze witte wijn heeft een prettige fruitneus van groene appel, citrusvruchten en een zweempje munt. De smaak is heel fris.


  • Taïchat
  • A.C. Côtes du Roussillon

Bijzonder elegante, droge witte wijn met een zweem van groen in de kleur. Heel fijne en fruitige smaak.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 473 cal
Vetten 26,3 g
Koolhydraten 35,3 g
Eiwitten 24,1 g

Bron : Colruyt