Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rode paprika
- ½ broccoli
- 100 g raapjes
- 1 ui
- 1 rol bladerdeeg
- 200 g halfvolle verse kaas
- 3 eieren
- 1 eetl. boter
- 3 eetl. geraspte emmentaler
- 4 eetl. havermout
- 1,5 koffiel. paprikapoeder
- peper en zout
Voorbereiding
15 min.
- Snipper de ui fijn.
- Snij de ongeschilde rapen in stukjes en de halve broccoli in roosjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
- Smelt de boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de broccoli, de rapen en de paprika toe en schep om. Kruid met peper en zout. Voeg 2 à 3 eetl. water toe, dek af en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.
Bereidingswijze
10 min. + 40 min. in de oven
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm, ± 4 cm hoog). Druk goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bestrooi de bodem met 2 eetl. havermout.
- Verdeel de gestoofde groenten over het bladerdeeg.
- Klop de verse kaas los met de eieren en 2 eetl. havermout. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Giet het mengsel over de groenten.
- Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet de quiche 30 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. bakken. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Afwerking
Serveer de quiche lauw of warm. Geef er een salade bij als u ze als hoofdgerecht serveert.
Tip
U kan de raapjes vervangen door schijfjes champignon.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand.
Bereidingswijze
20 min.
- Snij 50 g vruchtvlees van paprika in kleine stukjes. Schil 50 g rapen en snij in blokjes. Verdeel 50 g broccoli in kleine roosjes.
- Kook de stukjes paprika samen met de blokjes raap en de roosjes broccoli ± 20 min. gaar in een bodempje water.
- Plet grof en meng er 1 snuifje paprikapoeder en 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Bijpassende drank
Ciney Blond Abdijbier
Ciney is een Belgisch bier van hoge gisting met een alcoholperecentage van 7%.
- Riesling Classic Rudolf Müller
- Pfalz - Duitsland