Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kleine bloemkool
- 1 zakje waterkers
- 1 grote aardappel
- 1 ei
- 70 gram gerookte zalm
- 400 ml. gevogeltefond (bokaal)
- nootmuskaat
- peper en zout
Voorbereiding
15 min.
- Knip de blaadjes van de waterkers.
- Snij de geschilde aardappel in blokjes.
- Snij de bloemkool in roosjes
Bereidingswijze
20 min.
- Breng de gevogeltefond aan de kook met 400 ml water. Voeg er de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes bij. Laat 15 min. koken.
- Mix heel fijn, voeg de helft van de waterkersblaadjes toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Doe het ei, de gerookte zalm en de rest van de waterkersblaadjes in een hoge beker en mix. Leng indien nodig aan met wat water.
- Breng de soep nog heel even aan de kook en roer er het ei-zalmmengsel door.
Afwerking
Dien onmiddellijk op met minibroodjes.
Tip
- U kan de groenekool vervangen door andere koolsoorten, zoals Chinese kool of spitskool.
- Vervang de comtékaas door emmentaler of gruyère, of door cheddar voor een nog meer uitgesproken smaak.