Soepen

Maaltijdsoep

Oesterzwammensoep met Ardense hesp

Ingrediënten voor 6 personen

Oesterzwammensoep met Ardense hesp, recept van Colruyt
  • 150 gram Ardense hesp (Colruyt-beenhouwerij)
  • 250 gram oesterzwammen
  • 1 andijvie
  • 500 gram aardappelen
  • 1 preiwit
  • 1 grote ui
  • 50 gram hazelnoten
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 1 L melk
  • 2 eetlepels boter
  • 1 takje tijm
  • 2 takjes verse peterselie
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Snij de ui, het preiwit, de andijvie en de aardappelen grof.
  2. Snij de oesterzwammen in repen.
  3. Snij de Ardense hesp in repen van 2 cm.
  4. Plet de hazelnoten (tussen 2 eetl.) en rooster in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof).

Bereidingswijze   35 min.

  1. Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpan.
  2. Voeg de grofgesneden groenten toe en laat een drietal min. stoven. Roer om met een houten lepel.
  3. Leng aan met 1 L melk en ½ L water. Doe er de bouillonblokjes bij, het takje tijm en de takjes peterselie. Kruid met peper en zout.
  4. Breng aan de kook, dek af en laat een half uur sudderen.
  5. Bak intussen de oesterzwammen 3 min. in 1 eetl. boter. Voeg de reepjes Ardense hesp toe en laat nog 2 min. stoven. Kruid met peper.
  6. Verwijder het takje tijm en mix de soep heel fijn. Laat de soep nog even doorkoken en meng er de gestoofde oesterzwammen en de reepjes hesp onder.

Afwerking

Versier de borden soep met de geroosterde hazelnootjes.

Tip

Variant
U kan de oesterzwammen vervangen door boschampignons (vers beschikbaar in het najaar of diepvries, Ringis). Snij ze vooraf in kleine stukjes.

Bijpassende drank

  • Rosé de Rasiguères
  • A.C. Côtes du Roussillon

Deze zonovergoten wijnstreek tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën geeft ons een droge, fruitige rosé met lichtkruidige smaak.


  • El Coto Crianza,
  • D.O.C. Rioja Spanje

Deze wijn heeft de typische neus van de tempranillo-druif (gekonfijt fruit) met indrukken van vanille en vers hout. Gecorseerd en krachtig in de mond.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 316 cal
Koolhydraten 26,3 g
Eiwitten 16,7 g
Vetten 16,2 g

Bron : Colruyt