Soepen

Vissoep

Vissoep met broccoli

Ingrediënten voor 4 personen

Vissoep met broccoli, recept van Colruyt
  • 600 gram Alaska pollak (diepvries)
  • 100 gram roze garnalen (diepvries)
  • 150 gram mosselen (diepvries)
  • 150 gram inktvisringen (diepvries)
  • 200 gram broccoli
  • 3 wortelen
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 eidooier
  • 1 dl room (Galaxi)
  • 2 eetl. boter
  • 1 koffiel. kerriepoeder (Topaz)
  • 0.5 koffiel. tijm
  • 2 blaadjes laurier (Topaz)
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de broccoli en de stukken vis licht ontdooien (zie Tip)

Bereidingswijze   30 min.

  1. Verwarm de boter (niet laten kleuren) in een ruime kookpan. Stoof er de in stukjes (± 1 cm) gesneden venkel in gedurende 1 minuut
  2. Roer om en voeg de in fijne schijfjes gesneden wortelen toe. Laat alles gedurende 1 à 2 minuten stoven. Giet er het glas witte wijn bij en kruid met 2 blaadjes laurier en ½ koffielepel tijm.
  3. Laat 10 minuten zachtjes sudderen en doe er dan de vis bij die u vooraf in dobbelsteentjes van ± 3 cm hebt gesneden en de inktvisringen.
    Let wel: de mosselen en de roze garnalen doet u er nog niet bij. Kruid met peper en zout en giet er 3 dl water bij. Zet het deksel op de pan, breng tot net onder het kookpunt en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Tussenin de vis omroeren zodat hij gelijkmatig gaart. Voeg er tot slot de mosselen, de roze garnalen en de in stukjes gesneden broccoli aan toe. Laat nog 5 minuten verder pruttelen.

Afwerking

Klop in een grote soepterrine de eidooier en de kerrie los met de room. Giet er dan de vissoep over. Voorzichtig omscheppen en onmiddellijk opdienen met stokbrood.

Tip Microgolfoven (700 W)

  1. Vis: 5 min. op ontdooistand. Broccoli: 3 min. op ontdooistand.
  2. Verwarm de boter in een microgolfkom (30 sec., volle kracht). Doe er de stukjes venkel in en zet 1 min. op volle kracht.
  3. Voeg er de schijfjes wortel aan toe en zet 1 min. op volle kracht.
  4. Giet er de witte wijn bij, kruid met laurier en tijm en zet 6 min. op ¾ kracht. Doe er dan de in dobbelsteentjes gesneden vis en de inktvisringen bij.
  5. Giet er 3 dl water bij en zet 7 min. op ¾ kracht.
  6. Roer om en voeg mosselen, garnalen en stukjes broccoli toe. Zet nog 5 min. op ¾ kracht.

Bijpassende drank

  • Richard Hamilton, Jetteā€™s Viognier
  • McLaren Vale - Australië

Deze Australiër opent met een strogele kleur met frisgroene tinten. Daarna ruikt u tropisch fruit, lychee, witte bloemetjes en een vleugje eik. De smaak is vol en zit boordevol tropisch fruit, abrikoos en lekkere zuren die zorgen voor een frisse, lange finale.


  • Rosé de Rasiguères,
  • A.C. Côtes du Roussillon

Roussillon is de geboortegrond van deze droge en krachtig fruitige rosé met licht kruidige toetsen.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 387 cal
Koolhydraten 8,5 g
Eiwitten 42,4 g
Vetten 18,3 g

Bron : Colruyt