Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 150 g gesneden prei (diepvries)
- 300 g erwten (diepvries)
- 2 eetl. gnocchi
- 3 dl melk
- 1 L groentebouillon (2 blokjes bouillon opgelost in 1 L heet water)
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 eetl. boter
- peper
Bereidingswijze
35 min.
- Laat in een grote kookpan de boter smelten. Voeg de grof gesneden ui en de prei toe. Laat gedurende 5 min. stoven. Roer geregeld om met een houten lepel.
- Voeg de erwtjes toe (hou 2 eetl. erwtjes opzij).
- Leng aan met de melk en de bouillon. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 25 min. koken.
- Breng intussen in een kookpan 1/2 L gezouten water aan de kook. Voeg de overgehouden erwtjes en de gnocchi toe. Laat gedurende 10 min. koken. Giet af en laat uitlekken.
- Laat het spek uitbakken in een braadpan tot de blokjes krokant zijn.
- Doe de soep bij voorkeur door een roerzeef of mix ze zeer fijn (met de mixer krijgt u de velletjes niet helemaal fijn).
- Voeg de erwtjes en gnocchi toe en laat nog eens goed doorwarmen. Kruid met peper.
Afwerking
Verdeel in het midden van elk bord een lepel gebakken spekblokjes.
Tip
Heel lekker met broodcroutons.