Soepen

Groentensoep

Rode bietensoep met rammenas

Ingrediënten voor 4 personen

Rode bietensoep met rammenas, recept van Colruyt
  • 4 gestoomde rode bieten (versmarkt)
  • 3 stengels groene selder
  • 1 rammenas
  • 4 takjes tijm (vers)
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. zure room
  • 1.2 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1,2 L heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding   20 min.

  1. Schil de rammenas en rasp hem (u hebt 3 eetl. nodig). Snij de rest in blokjes van 1 cm.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  3. Schil de aardappel en snij in blokjes van 1 cm.
  4. Snij de groene selder in stukjes.

Bereidingswijze   50 min.

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
  2. Voeg de blokjes rammenas en aardappel, de stukjes selder en de takjes tijm toe. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 40 min. zachtjes sudderen.
  3. Snij ondertussen de rode bieten in grove stukken.
  4. Meng de zure room met de geraspte rammenas.
  5. Voeg na 40 min. de rode bieten toe aan de soep en laat nog 5 min. sudderen. 6. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.

Afwerking

Werk de kommetjes soep af met een lepel zure room met rammenas.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 114 cal
Koolhydraten 10,8 g
Eiwitten 2,8 g
Vetten 6,5 g

Bron : Colruyt