Soepen

Koude soep

Koude soep met peultjes

Ingrediënten voor 6 personen

Koude soep met peultjes, recept van Colruyt
  • 500 g peultjes
  • 300 g groentereepjes (diepvries)
  • 3 aardappelen
  • 2 petit-suissekaasjes
  • 2 eetl. boter
  • 3 groentebouillonblokjes opgelost in 1,5 l heet water
  • 1 takje verse munt

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

Bereidingswijze   25 min. + afkoelen

  1. Smelt de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren groentereepjes 2 min.
  2. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes en de peultjes toe.
  3. Breng opnieuw aan de kook en laat 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Mix heel fijn, laat afkoelen en zet 2 à 3 u. in de koelkast.

Afwerking

Meng de kaasjes onder de soep en werk vlak voor het serveren af met blaadjes munt.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand

Bereiding (20 min.)

  1. Snij 50 g peultjes in reepjes en 50 g aardappelen in blokjes.
  2. Kook de peultjes en de aardappelblokjes 15 min. in een bodempje water samen met 50 g diepgevroren groentereepjes.
  3. Mix alles.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 134 cal
Koolhydraten 11,3 g
Eiwitten 6,2 g
Vetten 6,9 g

Bron : Colruyt