Soepen

Koude soep

Koude soep van tuinkers, gerookte forel en gegrilde amandelen

Ingrediënten voor 6 personen

Koude soep van tuinkers, gerookte forel en gegrilde amandelen, recept van Colruyt
  • 2 gerookte forelfilets
  • 3 bakjes tuinkers
  • 1 preiwit
  • 1 wortel
  • 1 aardappel
  • 2 dl lichte room
  • 1 eetl. boter
  • 2 blokjes kippenbouillon opgelost in 1 l heet water
  • 4 tl. amandelschilfers
  • 2 takjes verse peterselie
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Snij de gerookte forel in blokjes.
  2. Snij het preiwit in fijne ringetjes.
  3. Schil de wortel en de aardappel en snij in kleine blokjes.
  4. Snipper de tuinkers fijn en hou enkele sprietjes apart voor het garnituur.
  5. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

Bereidingswijze   30 min.

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de preiringetjes, de wortel- en de aardappelblokjes toe. Laat 25 min. koken. Mix tot een gladde soep.
  2. Smelt de boter in een kookpot en laat de tuinkers 3 min. op een zacht vuur smelten. Voeg de tuinkers en de lichte room toe aan de soep en mix opnieuw.
  3. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.

Afwerking

Serveer in diepe borden en garneer met de blokjes gerookte forel, de amandelschilfers en enkele sprietjes tuinkers.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 283 cal
Koolhydraten 10,2 g
Eiwitten 16,6 g
Vetten 19,9 g

Bron : Colruyt