Soepen

Koude soep

Vichyssoise

Ingrediënten voor 4 personen

Vichyssoise, recept van Colruyt
  • 3 preiwitten
  • 1 aardappel
  • 1,5 dl lichte room,
  • 1 eetl. boter
  • 2 blokjes kippenbouillon opgelost in 1 l heet water
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding   10 min.

  1. Snipper de preiwitten grof en het bieslook fijn.
  2. Snij de geschilde aardappel in blokjes.

Bereidingswijze   30 min. + afkoelen

  1. Smelt de boter in een kookpot en stoof het preiwit en de aardappelblokjes 5 min. op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat.
  2. Giet er de kippenbouillon bij, dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  3. Haal van het vuur en mix fijn. Laat afkoelen en zet in de koelkast.

Afwerking

Verdeel de soep over 4 kommetjes en werk af met de lichte room en wat bieslook.

Tip

  • Niet echt dol op bieslook? U kan ook grofgehakte dille gebruiken.
  • Mag het een tikkeltje feestelijker? Werk de soep dan af met reepjes gerookte zalm.
  • Ook lekker: vichyssoise met komkommer

Vervang de preiwitten door 2 komkommers. U hoeft die niet te schillen, zo krijgt de soep een mooie, groene kleur.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 174 cal
Koolhydraten 13 g
Eiwitten 2,6 g
Vetten 12,3 g

Bron : Colruyt