Ingrediënten voor 4 personen
- 150 g gesmoord spek
- 1 kg rode soepmix (diepvries)
- ½ plantje basilicum
- 500 g aardappelgnocchi
- 4 eetl. ricotta
- 2 eetl. olijfolie
- 2 blokjes runderbouillon opgelost in 1,3 l heet water
- 1 snuifje tijm
- peper en zout
Voorbereiding
5 min.
- Bewaar enkele blaadjes basilicum voor de afwerking en snipper de rest fijn.
- Snij het spek in blokjes.
Bereidingswijze
25 min.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren soepmix 5 min.
- Overgiet met de runderbouillon en voeg de gnocchi toe. Laat 5 min. sudderen en kruid met de tijm, het basilicum, peper en zout. Laat nog 10 min. koken op een zacht vuur.
- Bak intussen het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Afwerking
Verdeel de soep over de kommen en werk af met 1 eetl. ricotta, de spekblokjes en de blaadjes basilicum.