Soepen

Maaltijdsoep

Maaltijdsoep met kabeljauw en martini

Ingrediënten voor 4 personen

Maaltijdsoep met kabeljauw en martini, recept van Colruyt
  • 800 g kabeljauwfilets
  • ¼ knolselder
  • 1 raapje
  • 4 bleden spitskool
  • 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 8 dl visfond
  • ½ dl witte martini
  • ½ tl. kruidentuiltjes
  • 8 sneetjes brood
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat het eekhoorntjesbrood een uur weken in warm water.
  2. Schil de knolselder en de raap en snij in blokjes van 0,5 tot 1 cm.
  3. Verwijder de nerf van de spitskoolbladeren en snij in reepjes.

Bereidingswijze   30 min.

  1. Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpan.
  2. Voeg de grofgesneden groenten toe en laat een drietal min. stoven. Roer om met een houten lepel.
  3. Leng aan met 1 L melk en ½ L water. Doe er de bouillonblokjes bij, het takje tijm en de takjes peterselie. Kruid met peper en zout.
  4. Breng aan de kook, dek af en laat een half uur sudderen.
  5. Breng de visfond en de martini aan de kook in een ruime kookpan.
  6. Doe er de gesneden groenten bij en kruid met peper en zout.
  7. Dek af en laat ± 8 min. sudderen. De groenten mogen licht krokant blijven. Schep met een schuimspaan de groenten uit de visfond en hou apart.
  8. Breng de visfond opnieuw aan de kook en leg er de diepgevroren kabeljauwfilets in. Breng opnieuw tot aan het kookpunt, dek af en laat de vis zachtjes gaar worden in 10 à 15 minuten. Neem de vis uit de kookpan en hou warm.
  9. Zeef de visfond indien nodig. Voeg opnieuw de groenten toe, samen met het licht uitgeknepen eekhoorntjesbrood. Kruid met het kruidentuiltje en laat alles doorwarm worden zonder te koken.

Afwerking

Schik de kabeljauwfilets in diepe borden. Verdeel er de groentebouillon over. Garneer bv. met een blaadje selder en geef er 2 sneetjes brood bij.

Tip

U kan het brood bij de soep vervangen door ± 200 g aardappelen die u in kleine stukjes laat meekoken in de soep. Zowel 2 sneetjes brood als 50 g aardappelen leveren ongeveer 150 kcal p.p.

Bijpassende drank

  • Château Le Peyrat
  • A.C. Graves

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 400 cal
Koolhydraten 41,2 g
Eiwitten 42 g
Vetten 6 g

Bron : Colruyt