Soepen

Koude soep

Vichyssoise met citrustoets

Ingrediënten voor 4 personen

Vichyssoise met citrustoets, recept van Colruyt
  • 2 preien
  • 2 limoenen
  • 1 plantje koriander
  • 2 aardappelen
  • 2 uien
  • 15 dl melk
  • 1,5 blokje groentebouillon opgelost in 8 dl heet water
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. olijfolie extra vierge
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding   25 min.

  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  2. Spoel de preien goed schoon onder koud water en snij grof.
  3. Snipper de uien fijn.
  4. Pluk de blaadjes van het plantje koriander en zet opzij. Snipper de steeltjes fijn.
  5. Was de limoenen met heet water en dep goed droog. Rasp de schil (zeste).

Bereidingswijze   35 min. + afkoelen, enkele uren vooraf

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien glazig.
  2. Voeg de grofgesneden preien en de blokjes aardappel toe, samen met de helft van de limoenzeste en de fijngesnipperde koriandersteeltjes.
  3. Overgiet met de groentebouillon en de melk. Breng aan de kook en laat 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Melk kookt makkelijk over. Hou de soep dus goed in het oog en zet het vuur onmiddellijk lager.
  4. Mix de soep fijn en giet eventueel door een zeef voor een extra zachte textuur. Kruid met zwarte peper en zout. Zet in de koelkast en laat goed afkoelen.

Afwerking

Dien de soep ijskoud op. Laat er eventueel vlak voor het serveren een paar ijsblokjes in smelten. Werk af met de korianderblaadjes, de rest van de limoenzeste en enkele druppels extra vierge olijfolie.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 179 cal
Koolhydraten 15,8 g
Eiwitten 3,7 g
Vetten 11,4 g

Bron : Colruyt