Soepen

Koude soep

Mediterrane gazpacho met krabsnippers

Ingrediënten voor 6 personen

Mediterrane gazpacho met krabsnippers, recept van Colruyt
  • 300 g mediterrane groentenmix
  • 1 kg tomaten
  • ½ citroen (allen het sap)
  • 1 teentje knoflook
  • 185 g krab (blik)
  • 1 sneetje wit brood
  • 300 ml visfond
  • 1dl olijfolie
  • 0,5 dl sherryazijn
  • 50 g gepelde, ongezouten pistachenoten
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de mediterrane groentemix ontdooien.
  2. Snipper het teentje knoflook fijn.
  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in partjes.
  4. Snij de korst van het brood.
  5. Laat de krab uitlekken.

Bereidingswijze   20 min., enkele uren vooraf of de dag voordien

  1. Neem een diepe kom en doe er de mediterrane groentemix in, samen met de gepelde partjes tomaat, het teentje knoflook, het citroensap, het sneetje brood, de visfond, de olijfolie en de xeresazijn.
  2. Mix tot een glad mengsel.
  3. Kruid met peper en zout en giet de soep in een slakom.
  4. Dek de soep af en zet enkele uren in de koelkast.
  5. Plet intussen de pistachenoten fijn: doe ze in een plastic zakje en plet de noten met een lepel of een deegrol.

Afwerking

Giet de gazpacho in diepe borden of grote glazen. Werk af met krabsnippers en strooi er wat fijngehakte pistachenoten over. Serveer met sneetjes bruin brood.

Tip

  • Voor de liefhebbers kan u enkele druppeltjes balsamicoazijn aan de gazpacho toevoegen, net voor het opdienen.
  • De soep moet door en door koud zijn. Zet ze eventueel 1 u in de diepvriezer vlak voor het opdienen.
  • U kan de krab vervangen door verse juliennegroenten (heel fijn gesneden groenten). In plaats van visfond gebruikt u in dat geval groentebouillon.
  • Surimisnippers kunnen de krab ook goed vervangen.
  • Monte Palma,
  • D.O. Rueda Spanje

  • Las Casas del Toqui Chardonnay,
  • Chili

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 257 cal
Koolhydraten 8,4 g
Eiwitten 7,7 g
Vetten 21,4 g

Bron : Colruyt