Soepen

Groenten / koude / Glutenvrij

Wortelsoep met kokosmelk en spekjesroom

Ingrediënten voor 4 personen

Wortelsoep met kokosmelk en spekjesroom, recept van Delhaize
  • 800g wortelen
  • 100 g spekblokjes
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 dl room (40% vetgehalte)
  • 10 g koriander
  • 4 eetl. mangochutney
  • ½ rode peper
  • 1 l water

Bereidingswijze   20 min. + 35 min. kooktijd + 2 u koeltijd

  1. Breng de room aan de kook, voeg er de spekblokjes aan toe en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen. Laat 10 min. rusten en filter er de spekblokjes uit. Leg ze opzij en bewaar de room in de koelkast tot hij volledig afgekoeld is (± 2 u).
  2. Doe de ongeschilde, in dikke schijfjes gesneden wortelen in een stoofpan met het water. Breng aan de kook en laat ± 25 min. sudderen, ze moeten goed zacht zijn. Voeg de kokosmelk toe en mix tot een fijne soep. Breng verder op smaak, maar gebruik niet te veel zout.
  3. Bak de spekblokjes zonder vetstof in een pan. Dep ze droog op keukenpapier.
  4. Klop de room stijf.
  5. Dien de soep op en werk af met een beetje mangochutney, slagroom, spekblokjes, enkele blaadjes koriander en een beetje gehakte peper.

Tip

  • Een soep met veel groenten hoef je niet met aardappelen te binden. Als je twijfelt, kook dan de groenten met weinig water (of bouillon) en leng de soep na het mixen indien nodig aan.
  • Je kunt de soep eventueel dikker maken door minder bouillon (kookvocht) te gebruiken of blokjes aardappel toe te voegen.
  • Liever veggie? Vervang de spekjes door broodkorstjes!

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 472 cal
Vetten g
Koolhydraten g
Eiwitten g

Bron : Delhaize