Soepen

Groentensoep / vis / feestelijk

Soep van knolselder en rode biet, boterham met gerookte forel

Ingrediënten voor 4 personen

Soep van knolselder en rode biet, boterham met gerookte forel, recept van Delhaize
  • 125 g verse geitenkaas
  • 2 eetl. kappertjes
  • 1 kleine knolselder
  • 10 g dragon
  • 100 g voorgekookte rode bieten
  • 1 dl room
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • 270 g gerookte forel
  • 10 g koriander
  • 8 sneden zuurdesembrood
  • 10 g basilicum
  • 6 uien
  • 2 eetl. olijfolie
  • 200 g verse kaas
  • 5 g verse tijm
  • peper

Bereidingswijze   45 min

  1. Pel de uien en hak grof. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en fruit de uien erin. Maak de knolselder schoon, snijd eveneens in grove stukken en voeg deze samen met de tijm bij de uien. Giet er water bij zodat de groenten net onder staan en breng aan de kook. Kook ze gedurende 30 min tot de groenten gaar zijn. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout.
  2. Mix de rode biet fijn en voeg er de room, de helft van de geitenkaas en het sap van ½ citroen bij. Voeg er wat bietensap bij zodat je een gladde, lichtjes vloeibare textuur krijgt. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
  3. Toast de sneetjes zuurdesembrood. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en hak ze fijn. Plet de gerookte forel met een vork en meng er de verse kaas en de resterende geitenkaas, de fijngehakte kruiden, de kappertjes en de rest van het citroensap onder. Kruid met peper en zout. Beleg de zuurdesemtoasts met de forel en werk af met de resterende verse kruiden.
  4. Vul de kommetjes met de knolseldersoep, roer er de bietencrème door en serveer met de zuurdesemtoasts.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy cal
Vetten g
Koolhydraten g
Eiwitten g

Bron : Delhaize