Soepen

Maaltijdsoep / Vegetarisch

Maaltijdsoep met tofoe

Ingrediënten voor 4 personen

Maaltijdsoep met tofoe, recept van Delhaize
  • 110 g groene miniasperges
  • 200 g extra fijne boontjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 0,5 dl water
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetl. groentenbouillon in poeder
  • 4 takjes tijm
  • 200 g broccoli
  • 1 citroen
  • 1 chilipeper
  • 100 g erwten (diepvries)
  • 200 g sugar snaps
  • 2 lente-uitjes
  • 500 g tofoe
  • peper en zout

Bereidingswijze   15 min

  1. Verwijder het uiteinde van de broccolini- en aspergestengels. Snijd de asperges in 2. Verwijder de steeltjes van de bonen en snijd ze in 2.
  2. Ontpit de rode peper en snipper hem fijn. Breng het water aan de kook met de groentebouillon en de rode peper. Dompel de bonen in het water en reken 3 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Voeg de overige groenten toe: asperges, broccolini, sugar snaps en erwtjes. Breng weer aan de kook en reken nog 2 min kooktijd.
  3. Snijd intussen de tofoe in blokjes en besprenkel ze met olijfolie. Voeg de geriste tijm toe, samen met 1 afgestreken el geraspte citroenzeste, de geperste teentjes knoflook, peper en zout. Meng alles goed en bak de tofoe goudbruin op een hoog vuur.
  4. Verdeel de tofoeblokjes en de groenten over diepe borden, giet er bouillon bij en werk af met gesnipperde lente-uitjes. Dien heel warm op en geef er brood bij.

Tip

Heb je onlangs sushi gegeten en blijven nog wat edamameboontjes over? Voeg ze als topping toe aan je soep.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy cal
Vetten g
Koolhydraten g
Eiwitten g

Bron : Delhaize