Soepen

Vegetarisch

Soep van groene kool en Averbodetoast met kaas

Ingrediënten voor 4 personen

Soep van groene kool Averbodetoast met kaas, recept van Delhaize
  • 1 groet ui
  • 2,5 dl water
  • 2 zachtkokende aardappelen
  • 4 blokjes groentenbouillon
  • 1,5 eetl. boter
  • 500 g groene kool
  • 2 stengels selder
  • 120 g Averbode kaas
  • 6 sneetjes Averbode brood

Bereidingswijze   20 min + 20 min kooktijd

  1. Snijd de kool in fijne reepjes. Blancheer een handjevol reepjes kool gedurende 2 min, giet af en laat schrikken onder koud water. Houd deze geblancheerde reepjes even apart voor de afwerking.
  2. Pel de ui en snijd fijn. Zet een pot met een lepel boter op het vuur en bak de ui en overige reepjes kool erin glazig zonder te kleuren. Reinig de selder en snijd eveneens in stukken. Schil de aardappelen, snijd grof en voeg samen met de selder toe bij de kool. Giet het water erbij en brokkel de blokjes bouillon in de soep. Kruid met peper en zout.
  3. Breng de soep aan de kook en laat 20 min doorkoken. Mix de soep glad met een staafmixer en werk af met de reepjes geblancheerde kool. Roer er nog een ijskoud klontje boter door zodat de soep mooi glanst.
  4. Verwarm de oven voor op grillstand. Rasp de Averbodekaas en beleg de sneetjes brood met de geraspte kaas. Gril de sneetjes brood kort zodat de kaas smelt en het brood krokant gebakken wordt.
  5. Serveer de soep met een Averbodetoast. Voorzie 1 toast bij elke portie soep.

Tip

Blancheren is een kooktechniek waarbij voedsel kort wordt gekookt. Daarna wordt het afgegoten en meteen verfrist met koud water, zodat het kookproces onmiddellijk stopt.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 355 cal
Vetten g
Koolhydraten g
Eiwitten g

Bron : Delhaize