Soepen

Groentensoep

Gro­ve erw­ten­soep met soep­sten­gels

Ingrediënten voor 4 personen

Gro­ve erw­ten­soep met soep­sten­gels, recept van Albert Hein
  • 600 g erwtensoepvleespakket
  • 300 g spliterwten
  • 600 g soepgroente (prei, selder, wortel,...)
  • 1 ei
  • 4 vellen bladerdeeg

Bereidingswijze   60 min

  1. Spek en stukjes vlees (uit pakket) met erwten en 2 l koud water aan de kook brengen.
  2. Ca. 60 min. op laag vuur zachtjes laten koken.
  3. Laatste 10 min. worst en soepgroenten toevoegen en laten meekoken. Naar smaak zout en peper toevoegen.
  4. Ondertussen oven voorverwarmen op 200 °C.
  5. Ei loskloppen.
  6. Elk vel bladerdeeg bestrijken met wat losgeklopt ei en in 6 repen snijden. Bestrooien met (grof) zout en (grofgemalen) peper.
  7. Repen op bakplaat in midden van hete oven plaatsen en in ca. 5 min. goudbruin en knapperig bakken.
  8. Worst en spek uit pan kleinsnijden.
  9. Soep, worst en spek over 4 grote soepkommen verdelen.
  10. Soepstengels er apart bijgeven.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 708 cal
Vetten 36 g
Koolhydraten 54 g
Eiwitten 42 g

Bron : Albert Hein