Soepen

Koude soep

Koude bietensoep

Ingrediënten voor 4 personen

Koude bietensoep, recept van Albert Hein
  • 500 g gekookte bieten
  • 500 ml vleesbouillon (afgekoeld)
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 8 ijsblokjes
  • 125 ml zure room

Bereidingswijze   10 min

  1. Schil de bietjes, snijd ze in stukken en doe ze in de blender of keukenmachine. Voeg de bouillon, azijn en ijsblokjes toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schenk de soep in glaasjes en garneer vlak voor serveren met wat zure room.

Tip

Liever vegetarisch? Vervang de vleesbouillon dan door groentebouillon.

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 90 cal
Vetten 7 g
Koolhydraten 6 g
Eiwitten 2 g

Bron : Albert Hein