Borrelhapjes

Vis

Artisjokbodems met krab

Ingrediënten voor 8 hapjes

Artisjokbodems met krab, recept van Colruyt
  • 190 g krab (blik)
  • 400 g artisjokbodems (bokaal)
  • 1 citroen (alleen het sap)
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eieren
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 takjes peterselie
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Kook de eieren 10 min. in kokend water, pel en prak fijn.
  2. Snipper de lente-uitjes fijn.
  3. Laat de artisjokbodems uitlekken en besprenkel met citroensap.
  4. Laat de krab uitlekken. Hou 8 mooi gekleurde stukjes apart voor de versiering.
  5. Verdeel de peterselie in 8 bosjes voor de versiering.

Bereidingswijze   5 min.

  1. Meng de krab met de geprakte eieren, de mayonaise, de lente-uitjes en de cayennepeper. Kruid met peper en zout en verdeel over de artisjokbodems.
  2. Werk af met een bosje peterselie en een stukje krab.

Afwerking

Serveer in een aperitieflepel of op een minibordje.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 133 cal
Vetten 11,4 g
Koolhydraten 2,8 g
Eiwitten 4,8 g

Bron : Colruyt