Ingrediënten voor 4 personen
- 40 g preischeuten
- ½ plantje bieslook
- 125 g verse geitenaas (crottin natuur)
- 1 dl room (min. 35 % V.G.)
- 75 g kletskoppen (Jules Destrooper)
- peper en zout
- Voor de gekonfijte ui
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 takje verse tijm
- 300 g rode uien
- 20 g boter
- 2 eetl. frambozenconfituur
- 2 eetl. bruine suiker
- 5 cl. porto
- 2 eetl. frambozenazijn
- 1 blaadje laurier
Voorbereiding
5 min., de dag voordien
- Snipper de rode uien fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn.
Bereidingswijze
40 min. de dag voordien + 5 min op het moment zelf
- De dag voordien
- Smelt de boter in een kookpot en stoof de rode uien.
- Voeg alle andere ingrediënten voor de gekonfijte ui toe, dek af en laat 20 min. sudderen.
- Verwijder het deksel en laat nog 10 à 15 min. sudderen. Roer regelmatig en voeg eventueel wat water toe, zodat de bereiding niet aanbrandt. Laat afkoelen.
- Op het moment zelf
- Snipper het bieslook fijn. Klop de room stevig op en meng er de geitenkaas en het bieslook onder. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Schep 1 eetl. gekonfijte ui op een kletskop. Lepel er wat geitenkaascrème op en werk af met preischeuten. Bedek met een tweede kletskop. Herhaal voor de rest van de kletskoppen.
Tip
De geitenkaascrème kan u ook al de dag voordien klaarmaken. Bewaar hem dan in een spuitzak in de koelkast.