Ingrediënten voor 20 hapjes
- 1 kg mosselen
- 1 sjalot
- 1 ui
- 1 dl room
- 30 g geraspte parmezaan
- 2 dl witte wijn
- ¼ blokje visbouillon
- peper
Bereidingswijze
20 min. + 5 min. in de oven
- Snipper de sjalot heel fijn en snij de ui in ringen.
- Doe de mosselen samen met de ui in een kookpot en overgiet met 1 dl witte wijn. Kruid met peper en laat ± 8 min. afgedekt garen op een hoog vuur. Schud af en toe met de kookpot.
- Doe de sjalot in een steelpannetje en overgiet met 1 dl witte wijn. Laat volledig verdampen, maar laat de sjalot niet kleuren. Overgiet met de room en verkruimel er het visbouillonblokje over. Laat lichtjes inkoken.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Haal de mosselen uit de schelp. Leg ze in een halve mosselschelp en lepel er een beetje saus over. Bestrooi met de parmezaan.
- Schik ze naast elkaar op een bakplaat en zet ± 5 min. in de voorverwarmde oven. Zet heel even de grill aan, zodat de kaas lichtbruin kleurt.