Ingrediënten voor 16 hapjes
- 16 sint-jacobsnoten
- 200 g zeekraal
- 5 lente-uitjes
- 1 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 2 dl rijstolie
- 3 eetl. sojasaus
- 1 eetl. sesamolie
- 1 eetl. olijfolie
- peper
Voorbereiding
ontdooitijd + 10 min.
- Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.
- Snipper 4 lente-uitjes fijn en hou het wit en het groen apart.
- Snij het 5de lente-uitje in stukken.
- Rasp de gember.
- Pers het knoflook.
Bereidingswijze
15 min.
- Verhit de rijstolie in een steelpannetje en bak de stukken lente-ui 2 min. Neem daarna van het vuur.
- Verhit intussen de sesamolie in een pan en bak het knoflook en het wit van de lente-ui even. Voeg de sint-jakobsnoten toe en bak 30 sec. aan elke kant. Haal uit de pan.
- Bak het groen van de lente-ui en de gember in dezelfde pan. Voeg de sojasaus en 3 eetl. van de rijstolie met lente-ui toe
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de zeekraal 2 à 3 min. al roerend. Kruid met peper.
Afwerking
Verdeel de zeekraal over schaaltjes en leg er telkens 1 sint-jakobsnoot op. Besprenkel met enkele druppels van de rijstolie met lente-ui.
Tip
Ook lekker: vervang de sint-jakobsnoten door gepelde scampi’s.