Borrelhapjes

Vis / pan

Sint-jakobsnoten met oosterse specerijen

Ingrediënten voor 16 hapjes

Sint-jakobsnoten met oosterse specerijen, recept van Colruyt
  • 16 sint-jacobsnoten
  • 200 g zeekraal
  • 5 lente-uitjes
  • 1 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl rijstolie
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper

Voorbereiding   ontdooitijd + 10 min.

  1. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.
  3. Snipper 4 lente-uitjes fijn en hou het wit en het groen apart.
  4. Snij het 5de lente-uitje in stukken.
  5. Rasp de gember.
  6. Pers het knoflook.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Verhit de rijstolie in een steelpannetje en bak de stukken lente-ui 2 min. Neem daarna van het vuur.
  2. Verhit intussen de sesamolie in een pan en bak het knoflook en het wit van de lente-ui even. Voeg de sint-jakobsnoten toe en bak 30 sec. aan elke kant. Haal uit de pan.
  3. Bak het groen van de lente-ui en de gember in dezelfde pan. Voeg de sojasaus en 3 eetl. van de rijstolie met lente-ui toe
  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de zeekraal 2 à 3 min. al roerend. Kruid met peper.

Afwerking

Verdeel de zeekraal over schaaltjes en leg er telkens 1 sint-jakobsnoot op. Besprenkel met enkele druppels van de rijstolie met lente-ui.

Tip

Ook lekker: vervang de sint-jakobsnoten door gepelde scampi’s.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 52 cal
Vetten 3,3 g
Verzadigde vetzuren 2,2 g
Koolhydraten 2 g
Suikers 0,4 g
Vezels 0,1 g
Eiwitten 3,6 g
Zout 0,7 g

Bron : Colruyt