Borrelhapjes

Kaas / oven

Croque champignon met geitenkaas

Ingrediënten voor 12 hapjes

Croque champignon met geitenkaas, recept van Colruyt
  • 125 g kastanjechampignons + 3
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 100 g zachte geitenkaas (rolletje)
  • 100 g geraspte emmentaler
  • 6 sneetjes toastbrood
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze   30 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij 3 champignons telkens in 4 gelijke schijfjes . Snij de rest van de champignons in fijne reepjes.
  3. Snij de korsten van het toastbrood en besmeer 3 sneetjes met de geitenkaas.
  4. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de reepjes champignon en het takje rozemarijn 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Verwijder het takje rozemarijn.
  5. Verdeel de gebakken champignons over de sneetjes brood met geitenkaas en bedek met de 3 andere sneetjes brood. Bestrooi met de emmentaler.
  6. Snij de broodjes diagonaal middendoor (zo krijgt u 12 gelijke driehoekjes). Leg er telkens een schijfje champignon op. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 92 cal
Vetten 5,6 g
Verzadigde vetzuren 2,8 g
Koolhydraten 5,6 g
Suikers 0,8 g
Vezels 0,5 g
Eiwitten 4,6 g
Zout 0,3 g

Bron : Colruyt