Ingrediënten voor 20 prikkertjes
- 500 g kippenhaasjes
- Voor de marinade
- 1 eetl. ketchup
- ½ eetl. donkerbruine suiker
- 2 eetl. olijfolie
- 2 eetl. chilisaus
- 2 eetl.sojasaus
- 1 koffiel. paprikapoeder
- 1 koffiel. kerriepoeder
- peper en zout
- Voor de appelchutney
- 3 appelen
- 2 cm gember
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 2 eetl. rozijnen
- 100 g rietsuiker
- 1 dl frambozenazijn
- 1 kaneelstokje
- 1 mespuntje cayennepeper
Voorbereiding
5 min. + 2 à 3 u. marineren
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare kom.
- Snij de kippenhaasjes in de lengte middendoor en wentel ze door de marinade. Sluit de kom af en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.
Bereidingswijze
40 min.
- Schil de appelen en snij in blokjes. Snipper de rode ui, het knoflook en de gember fijn.
- Doe alle ingrediënten voor de appelchutney in een kookpot. Laat 20 à 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna het kaneelstokje.
- Haal intussen de stukken kip uit de marinade en dep lichtjes droog. Steek ze in accordeonvorm op een prikkertje.
- Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de kippenspiesjes ± 4 min. aan elke kant.
Afwerking
Doe de appelchutney in een groot glas. Steek er de kippenspiesjes in.