Borrelhapjes

Vis / oven

Pita met roerei, asperge en ansjovis

Ingrediënten voor 12 hapjes

Pita met roerei, asperge en ansjovis, recept van Colruyt
  • 1 bussel groene aspergepunten
  • 10 sprietjes bieslook
  • 8 eieren
  • ½ dl melk
  • 1 eetl. boter
  • 6 kleine pitabroodjes
  • 6 ansjovisfilets (blik)
  • peper en zout

Voorbereiding   20 min.

  1. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij er de punten in stukken van 4 cm af. Snij de rest van de asperges in stukjes.
  2. Kook de aspergepunten en -stukjes ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Hou de punten apart.
  3. Snipper intussen het bieslook fijn.
  4. Hak of plet de ansjovis fijn.
  5. Snij de pitabroodjes in 2.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de eieren los met de melk en kruid met peper en zout.
  3. Smelt de boter in een grote pan en voeg het eiermengsel toe. Laat al roerend op een zacht vuur stollen tot een roerei.
  4. Rooster intussen de pitabroodjes ± 5 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Meng de stukjes asperge, de ansjovis en het bieslook onder het roerei.
  6. Vul de warme pitabroodjes met het roerei en steek er de aspergepunten schuin in.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 134 cal
Vetten 5,5 g
Koolhydraten 14,4 g
Eiwitten 6,9 g

Bron : Colruyt