Ingrediënten voor 12 hapjes
- 1 bussel groene aspergepunten
- 10 sprietjes bieslook
- 8 eieren
- ½ dl melk
- 1 eetl. boter
- 6 kleine pitabroodjes
- 6 ansjovisfilets (blik)
- peper en zout
Voorbereiding
20 min.
- Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij er de punten in stukken van 4 cm af. Snij de rest van de asperges in stukjes.
- Kook de aspergepunten en -stukjes ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Hou de punten apart.
- Snipper intussen het bieslook fijn.
- Hak of plet de ansjovis fijn.
- Snij de pitabroodjes in 2.
Bereidingswijze
15 min.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop de eieren los met de melk en kruid met peper en zout.
- Smelt de boter in een grote pan en voeg het eiermengsel toe. Laat al roerend op een zacht vuur stollen tot een roerei.
- Rooster intussen de pitabroodjes ± 5 min. in de voorverwarmde oven.
- Meng de stukjes asperge, de ansjovis en het bieslook onder het roerei.
- Vul de warme pitabroodjes met het roerei en steek er de aspergepunten schuin in.