Ingrediënten voor 12 glaasjes
- 400 g kalkoenensneden
- 3 stronken witloof
- 2 mango's
- 1 limoen
- 5 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 2,5 eetl. olijfolie
- 1 eetl. kippenkruiden
- peper en zout
Voorbereiding
20 min.
- Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
- Snipper het knoflook fijn.
- Snij de gember in stukjes.
- Trek 12 blaadjes van de witloofstronken en zet opzij. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snij in fijne reepjes. Besprenkel de reepjes met het limoensap.
- Snij de kalkoen in hapklare blokjes.
Bereidingswijze
15 min.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijn gesnipperde knoflook 2 min. samen met de stukjes gember en de limoenzeste.
- Voeg de mangoblokjes toe en laat 5 min. stoven.
- Verhit intussen 1,5 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenblokjes ± 6 min. aan alle kanten tot ze goed gebakken zijn. Kruid goed met de kippenkruiden, peper en zout.
- Schep de mango in een hoge maatbeker of een blender. Mix fijn en kruid met peper en zout.
- Verdeel wat mangosaus over de bodem van 12 glaasjes en leg er de reepjes witloof bovenop. Verdeel er de blokjes kalkoen over. Steek een blaadje witloof in elk glaasje.