Ingrediënten voor 12 broodjes
- 200 g gerookte makreelfilets met peper
- 6 sneetjes chorizo
- 1 kleine venkelknol
- 1 peer
- 5 takjes verse peterselie
- ¼ plantje basilicum
- 200 g parmezaan
- 180 g cambozola
- 4 eetl. boter
- 2 rollen pizzadeeg (rechthoekig)
- peper en zout
Voorbereiding
20 min.
- Snij elk vel pizzadeeg in 6 vierkanten van 7 bij 7 cm.
- Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
- Pluk de blaadjes van de peterselie en het basilicum en snipper heel fijn. Meng onder de gesmolten boter en kruid met peper en zout.
- Snij de cambozola, de parmezaan, de makreel, de chorizo en de ongeschilde peer in 12 stukjes.
- Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest in heel kleine blokjes.
Bereidingswijze
15 min. + 20 à 25 min. in de oven
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Beleg 4 vierkantjes deeg met de stukjes cambozola en peer, 4 vierkantjes met de chorizo en de parmezaan en 4 vierkantjes met de makreel en de venkel. Vouw goed dicht en rol met uw handen tot een bolletje.
- Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier. Verdeel er het botermengsel met een borsteltje over. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Schik de bolletjes in de vorm van een kerstboom op een groot dienblad.