Borrelhapjes

Vis / vlees / kaas / oven

Gevulde kerstbroodjes

Ingrediënten voor 12 broodjes

Gevulde kerstbroodjes, recept van Colruyt
  • 200 g gerookte makreelfilets met peper
  • 6 sneetjes chorizo
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 peer
  • 5 takjes verse peterselie
  • ¼ plantje basilicum
  • 200 g parmezaan
  • 180 g cambozola
  • 4 eetl. boter
  • 2 rollen pizzadeeg (rechthoekig)
  • peper en zout

Voorbereiding   20 min.

  1. Snij elk vel pizzadeeg in 6 vierkanten van 7 bij 7 cm.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
  3. Pluk de blaadjes van de peterselie en het basilicum en snipper heel fijn. Meng onder de gesmolten boter en kruid met peper en zout.
  4. Snij de cambozola, de parmezaan, de makreel, de chorizo en de ongeschilde peer in 12 stukjes.
  5. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest in heel kleine blokjes.

Bereidingswijze   15 min. + 20 à 25 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Beleg 4 vierkantjes deeg met de stukjes cambozola en peer, 4 vierkantjes met de chorizo en de parmezaan en 4 vierkantjes met de makreel en de venkel. Vouw goed dicht en rol met uw handen tot een bolletje.
  3. Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier. Verdeel er het botermengsel met een borsteltje over. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Schik de bolletjes in de vorm van een kerstboom op een groot dienblad.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy cal
Vetten g
Verzadigde vetzuren g
Koolhydraten g
Suikers - g
Vezels g
Eiwitten g
Zout g

Bron : Colruyt