Voorgerechten

Feestelijk gerecht met Schaal en schelpdieren

Groentevelouté met scampi’s

Ingrediënten voor 4 personen

Groentevelouté met scampi’s, recept van Colruyt
  • 300 g partyscampi's
  • 4 stukken broccoli
  • 1 wortel
  • 8 champignons
  • 1.5 dl kippenbouillon (¼ blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
  • 1.5 dl droge witte wijn
  • 2 dl room
  • 0.25 citroen (sap)
  • 1 eetl. peterselie (fijngesnipperd)
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Snij de wortel in dunne staafjes van ± 2 cm lang en 0,5 cm doorsnede.
  2. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met enkele druppels citroensap.
  3. Laat de stukken broccoli ontdooien, snij het grootste gedeelte van de stengel weg en snij het roosje in vier.

Bereidingswijze   25 min. – enkele uren voordien

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook met de wortelstaafjes. Laat gedurende 5 min. zachtjes koken. Doe er dan de wijn bij en het citroensap. Zet het deksel op de pan en breng weer aan de kook. Laat gedurende 8 min. zachtjes garen.
  2. Doe er dan de broccoli en de champignons bij. Laat 5 min. verder sudderen. Doe de room in de pan en laat gedurende 2 à 3 min. op een hevig vuur koken. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de partyscampi’s toe en laat nog even verwarmen.

Afwerking

Verdeel de velouté over 4 diepe borden en strooi er wat fijngesnipperde peterselie over. Geef er stokbrood bij of schik 3 kleine gekookte primeuraardappelen op de rand van elk bord.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Château Le Peyrat (wit)
  • A.C. Graves

Droge witte bordeaux met subtiel boeket (o.a. amandelen) en een fruitige, licht nerveuze smaak.

Wijn
  • Las Casas del Toqui
  • Chardonnay Chili

Dit wijngoed wordt beheerd door een oude familie van Chileense wijnbouwers en de Franse eigenaars van Château Larose-Trintaudon (Haut-Médoc). Droge witte wijn, krachtig en aromatisch (citrusfruit, toast). Mondvullende smaak die lang aanhoudt.


Voedingswaarde per persoon

Energy 234 cal
Koolhydraten 4,6 g
Eiwitten 13,5 g
Vetten 15,4 g

Bron : Colruyt