Voorgerechten

gerecht met vlees

Quiche van peterselie- en kervelwortel

Ingrediënten voor 6 personen

Quiche van peterselie- en kervelwortel, recept van Colruyt
  • 2 peterseliewortels
  • 2 kervelwortels
  • 2 verse vijgen
  • 20 g kervel
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 2,5 dl plantaardig alternatief voor room (bv. alpro cuisine)
  • 150 g kruidenkaas
  • 3 eieren
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 eetl. walnootpitten
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding   20 min.

  1. Schil de peterselie- en de kervelwortels en snij in blokjes van 1 cm.
  2. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  3. Snij de vijgen in partjes.
  4. Meng de kruidenkaas met de eieren en het roomalternatief, en kruid met peper, zout en de nootmuskaat.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze   10 min. + 40 min. in de oven

  1. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik enkele keren in het deeg met een vork. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).
  2. Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de groenten over het voorgebakken deeg. Giet er het eiermengsel over. Zet 30 min. in de hete oven. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
  3. Verwijder intussen de harde steeltjes van de kervel en de platte peterselie. Kook de kruiden 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep droog.
  4. Doe de groene kruiden in een maatbeker of in de blender en mix samen met de olijfolie tot een coulis.

Afwerking

Haal de quiche uit de oven en werk af met de vijgen, de walnootpitten en de kruidencoulis.

More Services


Bijpassende dranken

Bier
  • Kwaremont
Wijn
  • Caves Saint-Pierre – Vieilles Vignes
  • A.O.P. Côtes du Rhône


Voedingswaarde per persoon

Energy 419 cal
Koolhydraten 18,9 g
Eiwitten 10,3 g
Vetten 33,3 g
Suikers 6,3 g
Vezels 1,1 g

Bron : Colruyt