Voorgerechten

Feestelijk gerecht met gevogelte

Risotto met oesterzwammen en foie gras

Ingrediënten voor 4 personen

Risotto met oesterzwammen en foie gras, recept van Colruyt
  • 200 g risottorijst
  • 4 sneetjes eendenlever vers
  • 250 g oesterzwammen
  • bieslook vers
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl lichte room
  • 33 cl Val-Dieu Bruin (abdijbier)
  • 3 dl gevogeltefond
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. lichtbruine suiker

Voorbereiding

  1. Snipper het teentje knoflook, de sjalotten en het bieslook fijn.
  2. Scheur de oesterzwammen in repen.

Bereidingswijze   35 min.

  1. Giet het bier in een kookpot en breng aan de kook, samen met de gevogeltefond en de lichtbruine suiker.
  2. Verhit 3 eetl. olijfolie in een andere kookpot en voeg de fijngesnipperde sjalot en de risotto-rijst toe. Roer goed door elkaar en laat 2 min. sudderen tot de rijst en de sjalot glazig zijn.
  3. Giet 1 dl van de gekookte biermengeling over de rijst en roer voorzichtig. Laat zachtjes garen tot al het vocht is opgenomen. Voeg de rest van de biermengeling beetje bij beetje toe en laat ± 20 min. gaar worden.
  4. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de reepjes oesterzwam 2 à 3 min. op een hevig vuur. Voeg het knoflook en de helft van het fijngesnipperde bieslook toe. Bak nog 1 min. verder.
  5. Giet de room bij de oesterzwammen en roer alles goed onder de rijst.
  6. Bak de sneetjes eendenlever 2 min. aan elke kant op een hevig vuur, zonder vetstof.

Afwerking

Verdeel de risotto met oesterzwammen over de borden en leg er een sneetje eendenlever bovenop. Bestrooi met de rest van het fijngesnipperde bieslook.

More Services


Bijpassende dranken

Bier
  • Val-Dieu Bruin

Val Dieu Bruin is een donker & rijk Belgisch Dubbel bier gebrouwen door Brasserie de l'Abbaye du Val-Dieu uit Aubel (België).


Voedingswaarde per persoon

Energy 612 cal
Koolhydraten 57,1 g
Eiwitten 11,5 g
Vetten 34 g

Bron : Colruyt