Voorgerechten

Feestelijk gerecht met gevogelte

Eendenlevertorentje met pompoenchutney

Ingrediënten voor 4 personen

Eendenlevertorentje met pompoenchutney, recept van Colruyt
  • 160 g eendenlever of ganzenlever (beenhouwerij)
  • 80 g gemengde scheuten
  • 8 sneetjes exotisch vruchtenbrood
    Voor de pompoenchutney
  • 1 ui
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 3 eetl. suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 koffiel. rozemarijn (gedroogd)
  • 0,5 koffiel. lookpoeder
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Snipper de ui heel fijn.

Bereidingswijze   minder dan 30 min.

  1. Breng de pompoenblokjes samen met de fijngesnipperde ui, de wittewijnazijn, de suiker, het kaneelstokje, de rozemarijn en het lookpoeder aan de kook. Laat gedurende 15 min. al roerend sudderen op een zacht vuurtje. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Rooster de sneetjes fruitbrood in een broodrooster en haal er een cirkel, de grootte van de eendenlever, uit.

Afwerking

Leg een geroosterd stukje fruitbrood op elk bord. Bedek telkens met een plakje eendenleverpastei en dek af met opnieuw een stukje fruitbrood. Werk af met wat gemengde scheuten en lepel de pompoenchutney rond het eendenlevertorentje.

Tip

Eenvoudig en lekker

Eenden- of ganzenlever is een klassiek en feestelijk voorgerecht. Schik een sneetje eendenlever op een bord. Dien op met een gegrilde toast en een schepje uienkonfijt of portogelei.

Zo maakt u portogelei:

Laat 2 gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water. Verwarm 2 dl rode of witte porto in een steelpannetje en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes erin smelten. Giet de mengeling in een glazen schotel en laat een nacht opstijven in de koelkast. Snij in reepjes of blokjes.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Empreinte du Cléray
  • Chenin Blanc A.C. Anjou

Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak.

Wijn
  • Gewurztraminer Cuvée Réserve
  • Caves de Bennwihr A.C. Alsace

Droge en tegelijk fruitige witte wijn, met typische kruidige smaak van de gewurztraminerdruif.


Voedingswaarde per persoon

Energy 438 cal
Koolhydraten 42 g
Eiwitten 10,4 g
Vetten 25,5 g

Bron : Colruyt