Voorgerechten

gerecht met vlees

Panzanella

Ingrediënten voor 6 personen

Panzanella, recept van Colruyt
  • 300 g vruchtvlees van butternutpompoen
  • 300 gspruiten
  • 1 rode biet
  • 100 g veldsla
  • 2 lente-uitjes
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 4 sneetjes brood
  • 2 eetl. zachte veenbessen
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 1 tl. mosterd
  • 2 eetl. ahornsiroop
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. appelazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Schil de rode biet en snij samen met het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes.
  2. Snij het voetje van de spruiten en snij de spruiten in 4.
  3. Snij de sneetjes brood in blokjes.
  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereidingswijze   10 min. + 20 à 25 min. in de oven

  1. Verdeel de rode biet, de pompoen en de spruiten over een bakplaat met bakpapier en meng er 1 eetl. olijfolie, de takjes rozemarijn, zwarte peper en zout onder. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Verwijder de takjes rozemarijn.
  2. Meng intussen 3 eetl. olijfolie met de appelazijn, de ahornsiroop en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de broodblokjes krokant.
  5. Doe de veldsla in een grote schaal en besprenkel met de mosterdvinaigrette.
  6. Meng er de veenbessen, de pijnboompitten en de lente-uitjes onder. Meng er de geroosterde groenten onder en bestrooi met de broodblokjes.

Tip

Dit is ‘m: de meeneemlunch waar je de hele voormiddag naar uitkijkt! Hou de broodblokjes lekker crunchy door ze in een apart doosje te bewaren.

More Services


Bijpassende dranken

Bier
  • Kwaremont
Wijn
  • Caves Saint-Pierre – Vieilles Vignes
  • A.O.P. Côtes du Rhône


Voedingswaarde per persoon

Energy 334 cal
Koolhydraten 32,2 g
Eiwitten 7,2 g
Vetten 18,1 g
Suikers 16,9 g
Vezels 7,4 g

Bron : Colruyt