Voorgerechten

Voorgerecht met kaas

Geitenkaasslaatje met gekaramelliseerde appeltjes

Ingrediënten voor 4 personen

Geitenkaasslaatje met gekaramelliseerde appeltjes, recept van Colruyt
  • 4 geitenkaasjes met spek
  • 2 appelen bv. jonagold
  • 175 g slamix bv. mesclun
  • 1 rode ui
  • 2 eetl. boter
  • 2 sneetjes toastbrood
  • 2 eetl. notenmix voor salade
  • 2 eetl. Luikse viooltjessiroop
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • 1 eetl. olijfolie of zonnebloemolie

Voorbereiding

  1. Schil de appelen en snij in partjes.
  2. Snij de rode ui in fijne ringen.

Bereidingswijze   10 min.

  1. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de appelpartjes goudbruin. Voeg 1 eetl. Luikse siroop toe en laat lichtjes karamelliseren.
  2. Smelt 1 eetl. boter in een andere pan en bak de geitenkaasjes met spek aan beide kanten 1 min. op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat verder verwarmen (de geitenkaas mag niet smelten).
  3. Rooster het brood ondertussen in de broodrooster. Besmeer de sneetjes met 1 eetl. Luikse siroop. Snij elk sneetje daarna schuin middendoor.
  4. Haal de geitenkaasjes uit de pan. Giet de rodewijnazijn en de olie in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel.

Afwerking

Maak op elk bord een bedje van sla. Verdeel er de rode ui over. Schik er de appeltjes en de geitenkaasjes op en besprenkel de sla met de azijnmengeling. Werk de borden af met de notenmix en serveer met een driehoekje toast.

More Services


Bijpassende dranken

Bier
  • Vedett Extra Blond
  • brouwerij Moortgat.

Heeft een licht gele en heldere kleur met een frisse zoet-moutige smaak met subtiele hinten van vanille. De afdronk is aangenaam bitter en dit biertje heeft een alcohol percentage van 5,2% per volume.

Wijn
  • Signature du Cléray Chenin Blan
  • A.O.P. Anjou


Voedingswaarde per persoon

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Colruyt