Voorgerechten

gerecht met vlees

Spinazie-erwtenballetjes met aïoli

Ingrediënten voor 4 personen

Spinazie-erwtenballetjes met aïoli, recept van Colruyt
  • 100 g bladspinazie (diepvries)
  • 100 g erwten (diepvries)
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 wortelen
  • 6 blaadjes basilicum (vers)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eieren
  • 100 g bulgur
  • 150 g kikkererwten (blik)
  • 4 eetl. panko (Japans paneermeel)
  • 8 eetl. olijfolie
    Voor de aioli:
  • 0.5 onbehandelde citroenen (bio)
  • 2 teentjesknoflook
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding   meer dan 60 min.

  1. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Snipper intussen de sjalot en 1 teentje knoflook fijn.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Roer er de diepgevroren spinazie onder en laat 10 min. sudderen op zacht vuur. Roer er halverwege de diepgevroren erwten onder. Laat daarna goed uitlekken.
  4. Snij intussen de wortel in blokjes van 1/2 cm.
  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en dep goed droog. Mix samen met het basilicum en 3 eetl. olijfolie tot een gladde puree.
  6. Klop het ei los.
  7. Roer de bulgur los met een vork en meng samen met het losgeklopte ei, de wortel, de spinaziemengeling en de panko onder de kikkererwtenpuree. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje. Laat 30 min. à 1 u. rusten in de koelkast.
  8. Verwijder intussen de zaadjes uit de tomaten met een koffielepel. Snij de tomaten in kleine blokjes en de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  9. Maak de aïoli: rasp de schil van de halve citroen (niet het wit, u hebt 1 eetl. zeste nodig). Pers hem daarna. Pers 2 teentjes knoflook en meng met de mayonaise, de olijfolie, het citroensap, de citroenzeste, peper en zout.

Bereidingswijze   5 à 10 min

  1. Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de balletjes 5 à 10 min. aan alle kanten goudbruin.
  2. Lepel de aïoli over de balletjes en werk af met de tomatenblokjes en de lente-uitjes.

More Services


Bijpassende dranken

Bier
  • Postel Blond

Postel Blond is een blond abdijbier van 7%. De naam van het bier verwijst naar de Abdij van Postel, gelegen te Postel, een deelgemeente van Mol. De Norbertijnen van Postel brouwden reeds bier van in 1611.

Wijn
  • Duc de Lerme Sauvignon
  • I.G.P. Pays d'Oc


Voedingswaarde per persoon

Energy 615 cal
Koolhydraten 35,5 g
Eiwitten 10,5 g
Vetten 46,2 g
Suikers 5,2 g
Vezels 7,8 g

Bron : Colruyt