Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g verse spinazie
- 4 eieren
- 2 eetl. boter
- 1 dl room
- nootmuskaat
- zwarte peper (molen)
- grof zeezout (molen) of fleur de sel
Bereidingswijze
15 min.
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Spoel ondertussen de spinazie en zwier droog in een slazwierder.
- Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de spinazieblaadjes tot ze geslonken zijn. Voeg de room toe en laat onafgedekt indikken op een matig vuur. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.
- Verdeel de spinaziebereiding over 4 kleine ovenschaaltjes en hou warm in de voorverwarmde oven.
- Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 spiegeleieren (zoals hierboven). Bestrooi de eidooier met wat zeezout of fl eur de sel.
Afwerking
Leg op elk ovenschaaltje een spiegelei.