Voorgerechten

Vegetarisch gerecht

In witte wijn gegaarde peer met roquefortsaus

Ingrediënten voor 4 personen

In witte wijn gegaarde peer met roquefortsaus, recept van Colruyt
  • 4 kleine peren (doyenné)
  • 50 g roquefort
  • 4 eetl. mascarpone
  • 4 sneetjes toastbrood
  • 4 eetl. walnootpitten
  • 75 cl droge witte wijn

Voorbereiding   minder dan 30 min.

  1. Schil de peren en snij er een dun bodempje af, zodat ze kunnen rechtstaan. Laat er het steeltje aan.
  2. Hak de walnootpitten grof.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Breng de witte wijn aan de kook in een kookpot en laat de peren er 7 min. in gaar worden. Laat uitlekken en dep goed droog.
  2. Rooster de sneetjes toastbrood in een broodrooster. Snij in het midden een klein kruis in het brood en plooi wat open, zodat de peer daarin kan vast staan.
  3. Verwarm de mascarpone in een steelpannetje en laat er de roquefort in smelten.
  4. Plaats telkens een peer op een sneetje toastbrood en lepel er de kaassaus over.
  5. Bestrooi met de grof gehakte walnootpitten.

Afwerking

Dien onmiddellijk op.

More Services


Bijpassende dranken

Bier
  • Kriek Boon

Dit fruitbier van spontane gisting heeft een mooie robijnrode kleur en jonge roze schuimvorming. Het boeket is heel expressief en fruitig, net als de aanzet. Daarna vullen mooie zuren de mond.

Wijn
  • Château de Valmer
  • A.O.P. Vouvray

Half droge witte wijn uit de Loirestreek met een floraal boeket en een aangenaam fruitige smaak.


Voedingswaarde per persoon

Energy 381 cal
Koolhydraten 25,2 g
Eiwitten 8,3 g
Vetten 25,3 g

Bron : Colruyt