Voorgerechten

Gerecht met pasta

Herfstquiche met prei en groenekool

Ingrediënten voor 4 personen

Herfstquiche met prei en groenekool, recept van Colruyt
  • 1 mini-morteauworst
  • 1 preistengel
  • ¼van een groene kool
  • 110 g comté
  • 4 eieren
  • 2 dl lichte room
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 g penne
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Snij de prei eerst in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.
  2. Snij de groenekool in fijne reepjes.
  3. Verwijder het vel van de worst. Snij eerst in de lengte in 4 en daarna in fijne stukjes.
  4. Rasp de comtékaas.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereidingswijze   20 min. + afkoelen + 45 à 50 min. in de oven

  1. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.
  2. Kook intussen de stukjes prei en de koolreepjes 8 à 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Klop de eieren samen met de room los in een kom. Doe er de uitgelekte groenten, de stukjes worst en de penne bij. Kruid met peper en een beetje zout (niet te veel, de worst is al vrij zout). Meng goed door elkaar.
  4. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik enkele keren in het deeg met een vork en verwijder het overtollige deeg aan de randen.
  5. Giet het eiermengsel in de vorm en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Snij de quiche in punten en serveer met een groene salade.

Tip

  • U kan de groenekool vervangen door andere koolsoorten, zoals Chinese kool of spitskool.
  • Vervang de comtékaas door emmentaler of gruyère, of door cheddar voor een nog meer uitgesproken smaak.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Pinot Noir 'Réserve'
  • A.O.P. Alsace – Caves de Bennwihr
Wijn
  • Florale – Savagnin
  • A.O.P. Côtes du Jura


Voedingswaarde per persoon

Energy 702 cal
Koolhydraten 49,1 g
Eiwitten 29,1 g
Vetten 43,2 g

Bron : Colruyt