Ingrediënten voor 4 personen
- 4 lasagnevellen
- ¼ rode paprika
- 100 g geraspte parmezaan
- 250 g ricotta
- 50 g boter
- 50 g bloem
- ½ l melk
- 1 ei
- 1 eetl.olijfolie
- 20 blaadjes basilicum
- 15 sprietjes verse bieslook
- 2 takjes verse tijm
- 2 takjes verse peterselie
- 1 blaadje laurier
- paprikapoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
25 min. enkele uren vooraf + 20 min. in de oven op het moment zelf
- Kook de vellen lasagne gaar gedurende 10 min. in lichtgezouten water. U kan 1 à 2 vellen extra voorzien, mocht er een scheuren bij het koken. Laat uitlekken en spoel met koud water. Laat drogen op een propere keukenhanddoek.
- Meng de ricotta, het ei en de gehakte verse kruiden (hou 1 eetl. opzij voor de versiering). Kruid met peper en zout. Strijk een ovenschotel in met olie en leg er een vel lasagne in. Verdeel wat ricotta op de ene helft van de pasta en vouw het lasagnevel dicht. Herhaal deze bewerking met de 3 andere vellen. De ravioli mogen elkaar niet overlappen.
- Smelt de boter op een zacht vuur, voeg er 1/4 in blokjes gesneden rode paprika en laurier bij. Laat gedurende 2 min. stoven. Haal van het vuur en meng er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje de melk bij. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend binden. Voeg er de geraspte parmezaan bij. Verwijder het laurierblad en kruid met peper en zout.
- Giet de parmezaansaus over de ravioli, dek af en zet koel weg.
- Bestrooi elke reuzenravioli met wat paprikapoeder en laat gedurende 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Afwerking
Schik een reuzenravioli op elk bord en versier met wat verse tuinkruiden en vers geraspte parmezaan, indien u dat wenst.
Tip
- U kan de ricotta ook vervangen door geitenkaas.