Voorgerechten

Gerecht met pasta

Pasta met pesto en mantelschelpnoten

Ingrediënten voor 4 personen

Pasta met pesto en mantelschelpnoten, recept van Colruyt
  • 250 g verse tagliatelle
  • 40 g groene pesto
  • 400 g mantelnootschelpen
  • 50 g parmezaan of pecorino
  • 4 gedroogde tomaten
  • 2 eetl. olijfolie met basilicum
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de mantelschelpnoten ontdooien. Dep ze goed droog.
  2. Rasp de kaas in grote krullen.
  3. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

Bereidingswijze   10 min.

  1. Breng 2 L lichtgezouten water aan de kook en leg er de verse tagliatelle in. Laat 2 min. koken.
  2. Laat de tagliatelle uitlekken en meng er de pesto onder.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime pan of wok. Roerbak de mantelschelpnoten 3 à 4 min. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Schik de pasta met pesto op de borden en schep er de mantelschelpnoten over. Versier met reepjes gedroogde tomaten en kaaskrullen.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico
  • D.O.C. Italië

Droge witte wijn uit Italië, met aangenaam bloemige aroma's. Jong en koel schenken.

Wijn
  • Château Le Peyrat (wit)
  • A.O.P. Graves

Droge witte bordeaux met subtiel boeket (o.a. amandelen) en een fruitige, licht nerveuze smaak.


Voedingswaarde per persoon

Energy 426 cal
Koolhydraten 40 g
Eiwitten 23,3 g
Vetten 18,7 g

Bron : Colruyt