Voorgerechten

Vis / zuivel

Boterham met zalm en garnalen, geitenyoghurt en verse kruiden

Ingrediënten voor 2 personen

Boterham met zalm en garnalen, geitenyoghurt en verse kruiden, recept van Delhaize
  • 10 g rucola
  • 125 g geitenyoghurt
  • ½ eetl. kappertjes
  • ½ granaatappel
  • 10 g koriander
  • 8 gepelde en gekookte roze garnalen
  • 200 g gerookte zalm
  • 4 sneetjes bruin brood, in 2 gesneden
  • ½ komkommer
  • ½ eetl. olijfolie extra vierge
  • 10 g dille

Bereidingswijze   10 min.

  1. Klop met een houten lepel op de omgekeerde granaatappel zodat de pitjes eruit vallen. Hak de kruiden en de kappertjes fijn. Schil de komkommer en snijd hem in 4 in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadjes, snijd in blokjes en bestrooi ze met zout. Laat 10 min uitlekken, spoel ze af, laat opnieuw uitlekken en meng ze met de yoghurt, de helft van de kruiden en de kappertjes. Voeg olijfolie toe en kruid bij.
  2. Beleg de boterhammen met dit mengsel, leg er de garnalen en de in reepjes gesneden zalm op en werk af met de andere helft van de kruiden en de granaatappelpitten.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy 245 cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize