Voorgerechten

Vis

Ceviche van zeebaars

Ingrediënten voor 4 personen

Ceviche van zeebaars, recept van Delhaize
  • 1 rode ui
  • 4 zeebaarsfilets
  • 1 mango
  • 30 ml olijfolie
  • 1 snuifje 'Chili explosion'Santa Maria
  • 125 g geitenyoghurt
  • 1 limoen
  • grof zeezout
  • 1 teentje knoflook
  • enkele blaadjes basilicum
  • peper
  • 110 g groene mini-asperges

Bereidingswijze   minder dan 25 min.

  1. Verwijder eventuele graten met een pincet uit de vis. Ontdoe de zeebaarsfilets van hun vel met een scherp mes en snijd in heel fijne blokjes.
  2. Bereid de vinaigrette: pel de rode ui en de look en snipper superfijn. Pers de limoen erboven uit en kruid met de ‘Chili explosion’ en het grof zeezout. Meng alles onder de rauwe vis. Door het zuur van de limoen zal de vis lichtjes garen.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Besprenkel met olijfolie en meng voorzichtig onder de vis.
  4. Blancheer de mini-asperges ± 30 sec. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
  5. Roer de yoghurt los en kruid met peper en een snufje ‘Chili explosion’. Lepel de yoghurt over de rauwe vis en werk het gerechtje verder af met de groene asperges en enkele plukjes basilicum.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize