Ingrediënten voor 4 personen
- 3 gelatine blaadjes
- 1 kl madrascurry
- 60 g gedroogde eendeborstfilet
- 4 grote sneden brood
- peper en zout
- ¼ bosje bieslook
- 1 snuifje piment d'espelette
- 200 g bloemkoolroosjes
- 2 dl room
Bereidingswijze
10 min. + 10 min. kooktijd (+ 2 u koeltijd)
- Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
- Kook de bloemkoolroosjes gedurende 10 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en mix ze met de uitgelekte gelatineblaadjes, de gehakte bieslook, madrascurry, Espelettepeper, zout en peper tot een fijne puree. Laat lauw worden.
- Klop de room stijf en meng hem voorzichtig onder de puree. Laat minstens 2 u in de koelkast opstijven.
- Serveer de mousse met sneetjes gedroogde eendenborstfilet en grote geroosterde sneetjes brood.
tooltip
Je kunt het gerecht ook in aparte aperitief glaasjes verdelen en in de frigo bewaren alvorens ze op te dienen.