Voorgerechten

Vegetarisch

Œufs en cocotte met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

Œufs en cocotte met spinazie, recept van Delhaize
  • zwarte peper
  • 4 grote eieren op kamertemperatuur
  • 20 blaadjes jonge spinazie
  • zout
  • 30 g boter
  • 4 dl zure room

Bereidingswijze   30 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Beboter 4 kleine ovenschaaltjes of cocottes en kruid met peper en zout. Verdeel de zure room en de spinazie over de schaaltjes. Splits de eieren één na één en leg telkens onmiddellijk een eiwit meteen in een cocotte. Leg de dooiers voorzichtig op een bordje en zet even koel. Plaats de cocottes in een diepe ovenschaal en vul die voor ¾ met water. Gaar gedurende 18 minuten in de oven, tot het eiwit net gestold is.
  3. Haal de cocottes uit de oven en leg telkens voorzichtig een dooier in elke cocotte. Bedek met een bakpapier en laat nog 3 minuten rusten. Serveer meteen.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize