Ingrediënten voor 4 personen
- 1 koffiel. fijne suiker
- 2 eetl. tomatenpuree
- 1 kg kerstomaten
- 8 grote blladjes basilicum
- 100 g grijze garnalen
- 2 eetl. olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
15 min. + invriezen
- Snij de kerstomaten doormidden en pureer ze met de mixer of in de blender. Giet de bekomen coulis door een puntzeef om vellen en pitjes te verwijderen.Voeg de tomatenpuree toe, de suiker, de olie, de azijn, peper en zout.
- Giet het mengsel in een groot recipiënt met platte bodem (een ovenschaal bvb.), zodat het slechts een dun laagje vormt (2 à 3 cm maximum).
- Zet enkele uren in de diepvriezer.
- Meng de grijze garnalen met het gehakte basilicum.
- Schraap met een vork de korrels van de bevroren bereiding los en verdeel ze over glazen of kommetjes. Voeg de grijze garnalen toe, werk af met basilicum en dien meteen op als voorgerecht. Serveer met toasts.
Tip
Je kan een beetje tabasco en/of worcestersaus aan de granitébereiding toevoegen.