Voorgerechten

Vis

Russisch ei met groentenmacédoine

Ingrediënten voor 4 personen

Russisch ei met groentenmacédoine, recept van Delhaize
  • 4 gekookte aardappelen (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 zoetzure augurken (in kleine plakjes gesneden)
  • 8 hardgekookte eieren (doormidden gesneden)
  • 45 ml slagroom
  • 3 tomaten (in plakjes gesneden)
  • 5 eetl. mayonaise
  • ¼ ui (fijn gesneden)
  • 2 takjes peterselie (fijn gesnipperd)
  • 1 krop sla
  • 200 g wortelen (in brunoise en gaargekookt)
  • 200 g erwtjes (uit blik of gaar gekookt)

Bereidingswijze

  1. Doe de groenten, de aardappelblokjes, de ui en 3/5 van de hoeveelheid mayonaise in een kom en roer voorzichtig door elkaar. Even proeven en naar smaak zout en peper toevoegen.
  2. Leg de gewassen sla op een grote schaal, schep de inhoud van de kom op deze sla en strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Leg er de eieren op met de bolle kant naar boven.
  3. Maak een sausje van de slagroom en 2/5 van de hoeveelheid mayonaise en giet over de halve eieren. Beetje dik zodat het goed blijft liggen op de ronde kant van de eieren.
  4. Maak nu je salade af met plakjes tomaat, augurk, peterselie en de haring.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize