Voorgerechten

Vlees

Toast aux champignons de luxe

Ingrediënten voor 4 personen

Toast aux champignons de luxe, recept van Delhaize
  • 200 g kleine uitjes
  • 300 g champignons
  • 15 g kervel
  • 4 sneetjes serranoham
  • 2 dl kalfsfond
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g geklaarde boter
  • 100 g dikke sneetjes gerookt spek
  • 4 dikke sneetjes brood
  • peper en zout

Bereidingswijze   25 min.

  1. Snijd het spek, zonder het zwoerd, in dikke blokjes. Fruit ze op een heel zacht vuurtje in een antiaanbakpan, tot het vet vrijkomt.
  2. Voeg de gepelde gehalveerde uien toe (met de snijkant naar onder), samen met het gesnipperde teentje knoflook, de tijm en de kalfsfond.
  3. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
  4. Laat dan op een matig vuurtje volledig inkoken, zonder deksel.
  5. Gril de sneetjes ham op een zacht vuurtje, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, tot ze mooi krokant zijn.
  6. Snijd de grootste champignons in grote stukken en laat de kleine heel. Bak de champignons goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de geklaarde boter.
  7. Meng ze met de uien en de spekblokjes, voeg de gehakte kervel toe (houd enkele takjes apart voor de afwerking) en breng verder op smaak.
  8. Smeer de sneetjes brood lichtjes in met olijfolie en gril ze aan de 2 kanten in een braadpan.
  9. Verdeel er de champignons over, voeg de krokante ham in stukjes toe, werk af met kervel en serveer.

Tip

Geef de toasts extra smaak en wrijf ze met een gehalveerd teentje knoflook in.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize